Aktivitelerimiz

Özel Süper Çocuk Anaokulu

Faaliyet ve Aktiviteler

• Müzik ve Ritim Alanında deneyimli müzik öğretmenimiz eşliğinde, farklı müzik enstrümanlarını tanıyarak yeni şarkılar öğrenip ortak dikkat becerilerini geliştirmeyi hedefleyen ritim çalışmaları yapılmaktadır.
  • Jimnastik & Yoga Jimnastik ve yoga derslerimizde sınıf öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimize kuvvet, esneklik ve koordinasyon gelişiminin temellerini oluşturan hareketler öğretilmektedir.
  • Bale İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Bölümü mezunu öğretmenimiz yönetiminde bale derslerimiz düzenlenmektedir. Derslerimizde klasik bale çalışmalarının yanı sıra postür kuvvetlendirici egzersizler de yapılmaktadır.
  • Sanat Atölyesi Okulumuzda düzenlenen sanat atölyelerimizde artık materyaller, çeşitli boyalar ve sanat malzemeleri kullanılmaktadır. Bu atölyelerde çocuklarımızın yaratıcılıklarını ve ince motor kas becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.
  • Aikido Aikido & Aikijutsu Sanatlarında 5. Dan Siyah Kuşak Koordinatör Eğitmenimizle aikido derslerimiz yapılmaktadır. Aikido teknikleri ve derslerde çalışılmakta olan hareketler, çocukların bedenlerini tanımalarına ve doğru kullanmalarına olanak sağlamaktadır. Bu sayede çocuklar, bedensel olarak yapabileceklerinin farkına varırken aynı zamanda da güçlerini kontrol altında tutmayı öğrenmektedirler.
  • Gezi Her ay düzenlenen okul gezilerimiz, öğrencilerimizin farklı deneyimler kazanmalarına ve gözlemleyerek öğrenmelerine fırsat vermektedir. Öğrencilerimiz bu geziler sayesinde küçük yaştan itibaren grup olarak hareket etmeyi ve topluluk içinde nasıl davranmaları gerektiğini öğrenmektedirler.
  • Mutfak Atölyesi Akademik takvimimizde bulunan temalara uygun olarak sağlıklı malzemeler kullanarak düzenlenen mutfak atölyelerimiz, çocukların ince motor ve el-göz koordinasyon becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.
  • Bilim & Deney Yıl boyunca işlenen temalar çerçevesinde çocuklarımızın keşif ve merak duygularını pekiştirmek amacıyla yapılan aktivitelerdir.
  • Duyusal Oyun
    (Sensory Play)
    Duyusal oyunlarımız, playgroup sınıflarımızda çocuklarımızın 5 duyusunu harekete geçiricek (duyma, görme, koku, dokunma, tat alma) algıları uyandıran aktivitelerdir.
  • Eğlenceli Ses Bilgisi
    (Jolly Phonics)
    Öğrencilerimizi İngilizce okuma ve yazmaya hazırlayabilmek için müzik ve kartlar eşliğinde düzenlenen eğlenceli ses bilgisi zamanları çocuklarımızın hem görsel hem de işitsel becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir.
  • Okul Partileri Yıl boyunca çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirmelerini ve birbirleriyle daha fazla kaynaşabilmelerini sağlamak amacıyla belirli temalara göre okul partileri düzenlenmektedir. ( Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan, Yılbaşı Kostüm Partisi, Yıl Sonu Gösteri…)
tr_TR