Erken Çocukluk Eğitimi Modeli (EYFS)

Anaokulu Eğitim Programımız, İngiliz Erken Çocukluk Eğitim Modeline (EYFS) dayanmaktadır ve 2-5 yaş aralığındaki çocukların öğrenme ve gelişimini 7 temel alanda desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu alanların hepsi önemli ve birbiriyle bağlantılıdır.

• İletişim ve Dil
  • Fiziksel Gelişim
  • Kişisel ve Duygusal Gelişim

• Okur Yazarlık
  • Matematik
  • Dünyayı Anlama
  • Sanat ve Tasarım

Anaokulu programımız, grup ve bireysel aktiviteler, eşlikli ve eşliksiz oyunlar ile çocukların yedi gelişim alanını konu alarak eğlenceli rutinler sağlamaktadır. Tüm alanlar müfredatımıza entegre edilmiştir ve çocuklar yıl boyunca hepsinde öğrenme ve gelişme fırsatlarına sahiptir. Bununla birlikte, dil ve öz-düzenleme bir çocuğun başarılı yolculuğunun ve etkili öğreniminin temeli olduğundan, iki döneme ayrılan müfredat, ilk dönem boyunca ana alanlara daha derin bir şekilde odaklanır.

Anaokulu genellikle çocukların ilk okul deneyimidir. Okula ilk uyumları, ilk yıllarda karşılaşacakları en önemli aşamalardan biridir. Aileden, öğretmenlerden ve okuldaki diğer bakım verenlerden çok fazla ilgi, duyarlılık ve özen isterler. Birinci dönemin sonunda ve ikinci dönemde, iyi adapte olmuş, rutinimize alışmış ve rahat hisseden çocuklarla, dikkatimizi diğer alanlara çevirebiliriz.