Eğitim

Özel Süper Çocuk Anaokulu, 2 ila 5 yaş dönemindeki çocuklara İngilizce eğitim olanağı sağlamaktadır. Sınıflarımızın her birinde en az iki öğretmen bulunmaktadır. Sınıflarımızda yabancı dil konuşan öğretmenlerimize, ana dili Türkçe olan öğretmenlerimiz eşlik etmektedir. Ana dili Türkçe olan öğretmenlerimiz adaptasyon döneminde öğrencilerimizin okula rahat uyum sağlayabilmeleri için öğrencilerimizle Türkçe iletişim kurmaktadırlar. Adaptasyon dönemi bitiminde onlar da yabancı dil konuşan öğrentmenlerimiz gibi sınıfta konuşulan yabancı dile uyum sağlarlar.

Eğitim programlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı ve İngiliz müfredatının amaç ve hedefleri esas alınarak hazırlanmaktadır. Yıl boyunca işlenecek temalar yaş gruplarına göre belirlenir. Yaş grupları arasında bazı temalar aynı olsa bile sınıf içi programlarımız öğrencilerimizin gelişim basamakları göz önünde bulundurularak oluşturulmaktadır.

Eğitim süreci

Özel Süper Çocuk Anaokulu’nda 2 yaş sınıflarımız ilk 6 ay (Ocak – Haziran) ve ikinci 6 ay (Temmuz – Aralık) doğanlar olmak üzere ikiye ayırılmaktadır. 3 yaş sınıflarından itibaren aynı senede doğan öğrencilerimiz aynı sınıfta bulunmaktadır. 2 yaş gruplarında 10-12 öğrenci, 3 ve 4 yaş gruplarında ise 12-15 öğrenci bulunmaktadır.

2 yaş gruplarında; sosyal kurallara uyabilme, duygusal yönden rahatlama, sağlıklı özgüven oluşturma, öz-bakım becerilerini kazanabilmeleri gibi temel alışkanlıklar edinmelerini sağlamaktır. Sorunsuz bir kişilik ve sağlıklı bir bedenin geliştirilmesi için bazı bilgiler, beceri, tutum ve alışkanlıklar, eğitim programları ile verilmeye çalışılmaktadır.

3 yaş gruplarında; iki yaş grubu eğitim amaçlarına ek olarak, sistemli düşünme alışkanlığını kazandıracak ve onları bir üst yaş grubuna hazırlayacak nitelikte eğitim programı uygulanır.

4 yaş gruplarında; eğitim, genelde yıl boyunca kazandırılması gereken konu, kavram ve becerileri kapsar. Gözlemsel ve deneysel öğrenme esastır. Programın bir başka amacı ise çocukların ilkokula hazır bireyler olarak yetiştirilmeleridir.

Yarım gün sabah grubu: 09:00 – 13:00
Tam gün grubu: 09:00 – 16:00

Okulumuzun akademik takvimi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan tarihler doğrultusunda oluşturulur. Eylül ayı okulumuza ilk defa başlayacak öğrencilerimiz için adaptasyon dönemidir. Eğitim programımızın adaptasyon döneminden sonra yoğunluk kazanır ve haziran ayında tamamlanır. Okulumuz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 1. dönem ve 2. dönem ara tatillerinde birer hafta, yarıyıl tatilinde de iki hafta kapalıdır. Ayrıca resmi tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların tatil edildiği günlerde de okulumuz kapalıdır.

Şoförlerimiz daha önceden belirlenen saatlerde çocukları evlerinin önünden alır, dönüşte hostesimiz eşliğinde evlerine bırakılırken annelerine veya önceden belirtilen kişiye teslim edilir.

Aylık beslenme çizelgeleri çocukların yaş gruplarına göre yeterli ve dengeli beslenme gerekleri göz önüne alınarak hazırlanmaktadır. Google classroom uygulamamıza yüklenen aylık menulerimizden velilerimiz çocuklarının günlük beslenme programını izleyebilirler. Alışverişlerimiz günlük olarak personelimiz tarafından yapılmaktadır.

Özel Süper Çocuk Anaokulu

Beşiktaş, Levent’te bulunan Özel Süper Çocuk Anaokulu,; 2 yaş, 3 yaş, 4 yaş ve 5 yaş dönemindeki çocuklara İngilizce eğitim olanağı sağlamaktadır. Anaokulu eğitim programımız, İngiliz Erken Çocukluk Eğitim Modelini (EYFS) esas almaktadır.  Beşiktaş Levent kreşleri arasında bulunan Özel Süper Çocuk Anaokulu hakkında detaylı bilgi almak, anaokulumuzu ziyaret etmek ve bizimle iletişime geçmek için aşağıdaki telefon numaralarından ya da Whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz.